De Barak van 2016 is gekozen!

Zie hieronder welke barakken de meeste stemmen van het publiek wisten te behalen!

Top 3

1.De Boomhut
2.Het Japans Theehuis
3.Forbidden Garden

(2651 stemmen)

Het Hoofd

Barak van Frits

Frits Jeuris maakte als kind altijd al hoofden van stukken hout en had lang het hoofd van een beeldhouwwerk op zijn schoorsteenmantel staan. Het bracht hem op het idee om een tuinhuis te bouwen in de vorm van een hoofd. Een hoofd waar je letterlijk in kunt kruipen en mediteren: think-a-head. Het is gemaakt van de planken van een oude pottenbakkerij waarop de kringen van de potten nog te zien zijn.

180891088
bekijk
(2716 stemmen)

Boerderij op t dak

Barak van Jan

Als je in de boerentuin van Kristina en Jan staat, heb je niet door dat je eigenlijk op een dak staat van een oud industrieel pand in het centrum van Antwerpen. De daktuin heeft gras, boompjes, een stal met schapen én een heus boerderijtje in de stijl van een Engelse cottage dat gebouwd is om de oude liftschacht die op het dak stond.

180891086
bekijk
(2361 stemmen)

Nederlands Kremlin

barak van Ger

In de achtertuin van Ger Leeghwater staat een kopie van de beroemde Basiliuskathedraal uit  Moskou. Hij noemt zijn bouwwerk ‘Nederlands Kremlin’. Ger heeft acht jaar gedaan over het project en de rotsblokken van 600 kilogram met een zelfgebouwde constructie op zijn plaats gekregen. Ook maakte hij zelf de koperen koepels. In zijn ‘Kremlin’ organiseren Ger en zijn vrouw Mientje af en toe ook opera’s.

180891094
bekijk
(3819 stemmen)

Forbidden Garden

barak van Marc

Marc en Nancy vonden het altijd leuk om op vakantie ruïnes te bezoeken. Dus bedachten ze: waarom maken we niet zelf ruïnes in onze tuin? Nu staat die vol met stukken muur, zuilenrijen, gewelven en vervallen huisjes waar er bij eentje zelfs een boom door het dak groeit.

180891085
bekijk
(2818 stemmen)

Earthship

barak van Jos

Jos Brone wilde graag een ecologisch huisje bouwen van volledig gerecycled materiaal, gebaseerd op de Earthship-beweging. Hij maakte zijn eigen Earthship met de wanden van riet en klei en vulde deze op met oude wijnflessen, jampotten en mayonaisepotten die voor bijzonder gekleurde ramen zorgen. Het dak is ook van riet en binnenin is bamboe uit zijn eigen tuin verwerkt.

180891087
bekijk
(2518 stemmen)

Het Kinderdorp

barak van Jacques

In de tuin van de 88-jarige gepensioneerde notaris Jacques staan drie kleine huisjes gemaakt van leem, hout en stro. En ze staan er al een tijdje, want Jacques maakte dit unieke dorpje toen hij zelf 12 was! Het zijn pittoreske vakwerkhuisjes die zo in een kindersprookje zouden passen en waar de jongste telgen van zijn grote familie nog steeds in spelen.

180891092
bekijk
(2580 stemmen)

Het Prieel

barak van Nelis

Wat aanvankelijk een zitkuil had moeten worden, is uitgemond in een prieel midden in het water van bijna 8 meter hoog. Nelis Kools bouwde het prieel – dat bestaat uit meer dan 6000 weggegooide trottoirstenen – samen met zijn vader die heel zijn leven metser was. Ze speurden permanent naar wegenwerken en recupereerden de stoeptegels.

Na de dood van Nelis zijn ouders is het prieel een mooie herdenkingsplaats geworden, maar ook een plek voor sociale gelegenheden. Samen met zijn zoon is Nelis nog steeds bezig om Het Prieel verder af te werken.

180891089
bekijk
(2123 stemmen)

De Tuinstudio

Barak van Greta

Greta Callens en haar man kochten een stuk grond om er een huis op te laten bouwen. Maar voor het enorme grasveld dat erachter lag, moest een grasmaaier komen en voor die maaier een schuurtje. Greta wilde geen gewoon tuinhuisje en schetste op papier de ronde vorm. Haar man wist er wel raad mee en bouwde het van houten palen. In de loop der jaren transformeerde hij het huisje tot een ware tuinstudio voor hun kinderen, inclusief slaapvertrek en keuken.

180891079
bekijk
(5505 stemmen)

De Boomhut

barak van Dylan en Simon

Jeugdvrienden Dylan Vrijdaghs en Simon Geeraerts bouwden als kinderen al talloze boomhutten. Toen ze wat meer middelen kregen, besloten ze het groter aan te pakken. Samen bouwden ze een complete man cave tussen een paar bomen waar ze zich kunnen terugtrekken om tv te kijken, muziek te luisteren en feestjes te geven.

180891084
bekijk
(2604 stemmen)

Vikinghut

barak van Tom

Toen Tom Severeyns twee maanden werkloos was, vroeg hij zich af wat hij dan moest doen. Hij besloot zijn vrije tijd nuttig te besteden en bouwde een huisje in de vorm van een vikinghut die hij op zijn reizen in Schotland had gezien. Alles bouwde hij van gerecycled materiaal. Binnenin heeft hij ook een bar gemaakt en een heuse vikingtroon.

180891099
bekijk
(2191 stemmen)

B&B&B&B

Barak van Jomme

Jomme Durnez renoveert huizen voor zijn werk en heeft daarom veel materialen over die een tweede leven verdienen. Daarvan heeft hij in zijn tuin een huis gebouwd dat als tweede kamer dient om te lezen, muziek te maken en logés te ontvangen. Opvallend is ook de badkuip in de tuin met haardvuur eronder om het water te verwarmen. B&B&B&B: Bed, Breakfast, Books and Bath.

180891083
bekijk
(4448 stemmen)

Het Japans Theehuis

Barak van Ghislain

Ghislain raakte in de ban van de Japanse cultuur toen hij als kind karateles kreeg van een Japanse meester. Het heeft hem geïnspireerd om zijn tuin in een Japanse stijl te bouwen, inclusief theehuis, tempel en een heus mausoleum met de urnen van overleden tuindieren, zoals een trouwe egel die de slakken weg hield.

180891090
bekijk
(2565 stemmen)

Ons Blokske

barak van Eric

Toen Eric Carlier twintig jaar geleden last kreeg van serieuze rugpijnen en daardoor in een depressie kwam, zag hij het leven niet meer zitten. Totdat hij een extra stuk land bij zijn tuin kocht dat hij omtoverde tot een dorpje met kleine huisjes waar hij en anderen van de stilte kunnen genieten. Hij deed dit met hulp van zijn buren en de tuin werd zo een gemeenschapsproject. Eric leefde weer helemaal op en geniet elke dag van zijn ‘paradijs op aarde’.

180891093
bekijk
(2009 stemmen)

Zomerstudio

barak van Cornelis

Wat kun je met een tuin van 3000 vierkante meter, dacht de Nederlandse beeldhouwer en schilder Cornelis Le Mair. Hij besloot er een zomerhuisje en een atelier te bouwen van sloophout. Het is met elkaar verbonden door hoge loopbruggen die hij ooit zag op zijn reizen door Australië. Hij bouwde alles zelf, met enige hulp van vrienden voor het zware werk.

180891097
bekijk
(2166 stemmen)

Oakhouse

barak van Bart

Bart Bousery heeft een voorliefde voor de Tweede Wereldoorlog en Canada. De kleine cabins die daar in de wilde natuur staan, inspireerden hem tot het bouwen van zijn eigen ‘Oakhouse’ in zijn tuin. Hij keek het werk af van de timmerman die hun huis had gebouwd en leerde al doende hoe hij het zelf kon bouwen. Bart gebruikt het huisje om te relaxen en als uitstalplek van de spullen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog die hij verzameld heeft.

180891091
bekijk
(2046 stemmen)

Rio String Bar

Barak van Guido

Achter in de tuin van Guido Torfs staan drie gekleurde strandhuisjes naast elkaar. Op het oog niet heel speciaal. Maar als hij de deuren opendoet, veranderen ze in een tropische bar. Het wordt pas echt bijzonder als het houten terras automatisch naar de bar schuift. Waar het terras verdwijnt, verschijnt een zwembad, waarmee de strandervaring compleet is. Guido heeft alles zelf gebouwd, inclusief het mechanisme dat uit een oude lift komt.

180891098
bekijk

Bedankt voor jouw stem!

delen