Ontmoet de experts

Bartel van Riet

De sympathieke Bartel begon zijn carrière als leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Via een vreemde speling van de natuur werd hij tuinarchitect en het gezicht van Groenland. Een programma waarin Bartel de Vlaming terug leerde tuinieren. Niet op een houterige manier, maar avontuurlijk en spannend. Voor 'De baard van Bartel' reisde hij de hele wereld rond op zoek naar natuurwonderen: van de Grand Canyon tot het Amazonewoud. Voor 'De Barak van Bartel' keert hij terug naar eigen bodem. Bartel is back!

 

Eef Coolen

Eef Coolen is een van de weinige vrouwelijke landschaps- en tuinarchitecten van België. Na vijf jaar als journaliste bij 'Het Belang van Limburg' hing ze haar pen tijdelijk aan de wilgen. Het buitenleven riep haar en ze startte Bolster, haar eigen tuinbedrijf. Haar doel is om mensen te inspireren en te verbazen met haar designs. Sinds vorig jaar schrijft zij echter weer en maakt zij wekelijks een dubbele pagina vol over ‘groen’ in alle soorten en vormen voor 'Het Belang van Limburg'. Ook presenteert zij ‘Natuurlijk!’, een programma op het regionale TV Limburg. Eef is helemaal thuis in tuinen en voor De Barak van Bartel verkent ze bijzondere bouwwerken in Vlaanderen en Nederland.

Bart Lens

Bart Lens is een architect, maar hij ziet zichzelf eerder als een rationele artiest. Hij focust zich niet alleen op architectuur, maar ook op productontwikkeling en interieurvormgeving. In 1995 begon hij zijn eigen architectenbureau Lens°Ass in Hasselt. Bart Lens volgt steeds zijn eigen weg, zijn creativiteit leidt vaak tot verrassende en verfrissende resultaten: een gerechtsgebouw in de vorm van een boom, een grote lamp waar vijf mensen in kunnen of een tafel die op en neer beweegt. Atmosfeer en aandacht voor details, vaak met een verrassende invalshoek, staan centraal in zijn designs. Humor is een belangrijk element dat hij graag naar voren wil brengen, want humor verbindt. In 'De Barak van Bartel' laat hij zijn licht schijnen over bijzondere tuinhuisarchitectuur.

 

Jan Kriekels

Jan Kriekels is een excentrieke art director en designer. Na zijn studies nam Jan het bedrijf van zijn vader over maar deed alles behalve achterover leunen. Hij blies het bedrijf nieuw leven in door de focus te verleggen van de doorsnee radiator naar meer design radiatoren. Zijn doel is om zijn bedrijf te blijven voeden met nieuwe ideeën en invalshoeken. Vandaag maakt het bedrijf gebruik van innovatieve verwarmingstechnologie. Onder zijn leiding heeft het bedrijf al verschillende internationale design en export awards gewonnen. In zijn eigen tuin heeft Jan een zwembad aangelegd, geschapen naar de zuidelijke regionen van een vrouw. Bijzondere constructies interesseren hem enorm, en dat maakt hem een perfecte expert voor De Barak van Bartel.